Vanliga frågor

Vi skickar varor flera gånger i veckan, så i normalfallet är leveranstiden 1 till 3 arbetsdagar.
Privatpersoner har två veckors ångerrätt från de att de mottagit varorna. Skicka alltid ett meddelande och invänta svar innan du skickar tillbaka några varor. Företagskunder har ångerrätt enligt överenskommelse.
För att få en lighstick att lysa ska man böja eller bryta staven och sedan skaka den i några sekunder. Ett tunt glasrör inuti staven går då sönder, två vätskor blandas och en kemisk reaktion startar. Den kemiska reaktionen ger upphov till synligt ljus. Efter det att man har brutit staven kan man inte få lysstaven att sluta lysa; alla stavar är därför engångsartiklar.
Ja, men endast vi stora beställningar. Leveranstiden är minst 8 vekor. Kontakta kundtjänst för mer information.
Även om lysstavar ibland säljs i leksaksbutiker tycker vi att barn bör leka med lysstavar under uppsikt av vuxna. På grund av kvävningsrisken från små delar ska barn under 3 år inte alls leka med några av de varor vi säljer.
Vi säljer lysstavar från olika tillverkare vilket gör att innehållet kan variera. För att få reda på vad en specifik produkt innehåller vänligen skicka ett meddelande. De absolut flesta kommersiellt tillgängliga glowsticks innehåller åtminstone ett färgämne, en diester av oxalsyra och en svag lösning av väteperoxid.
Innehållet i ljusstavarna är ofarligt vid normalt användande. Ifall en lysstav går sönder bör man undvika att få vätskan på huden och framförallt i ögonen. Om vätskan kommer i kontakt med ögonen så skölj ögonen med rikliga mängder vatten. Färgen i stavarna kan ge fläckar på kläder och andra textilier. Torka upp eventuellt spill från en trasig stav med hushållspapper och släng det tillsammans med staven i soporna. Spill på huden tvättas bort med tvål och vatten. Vi jobbar aktivt med frågor som REACH och RoHS. Alla glowsticks vid säljer är helt fria från dibutylftalat.
En lysstav ska förvaras mörkt, svalt, torrt och sin ursprungliga förpackning. En lysstav som förvaras varmt och i starkt solljus kan snabbt försämras.
Många personer upplever att grön är den färg som syns bäst.
Ja, det går mycket bra. Lightsticks används ofta av både fiskare och dykare.
Lysstavar har inget bäst före datum, men om de förvaras väldigt länge kan de lysa sämre när de väl används. Vi rekommenderar våra kunder att använda sina lysstavar inom två år från köptillfället. Större och tjockare lysstavar kan dock lagras längre än två år utan någon märkbar försämring.
När du gjort din beställning får du ett kolli-id. Id-numret kan du använda för att spåra och se var din försändelse finns. På denna site kan du spåra paket och brev som skickats med Posten.
Nej, detta är en myt! På grund av den låga temperaturen kommer stavarna lysa svagt och mycket länge, men de kommer inte att laddas upp.
Nej, ljusstavar blir inte varma!
Vid sänkt temperatur sjunker reaktionshastigheten i lysstaven, vilket innebär att ljusstaven lyser svagare och längre. Effekten av temperatur kan approximativt beskrivas av Arrhenius ekvation, vilken säger att reaktionshastigheten dubblas vid en temperaturhöjning om 10 grader Celsius. Alltså, sänker du temperaturen 10 grader kommer lysstaven att lysa med halva intensiteten dubbelt så länge. Vid en sänkning på 20 grader har lysstaven endast en fjärdedels intensitet men kommer att lysa hela 8 gånger så länge. Vid ca -30 grader kommer de flesta lightsticks att lysa så svagt så att de är oanvändbara. Värms ljusstaven upp till rumstemperatur kommer de att lysa som vanligt.
Som du kanske minns från grundskolefysiken är inte vitt någon färg, utan en kombination av alla andra färger. För att skapa vita ljusstavar måste man alltså mycket noggrant kombinera alla andra färger. För mycket eller för lite av en enskild färg och det vita ljuset kommer få t.ex. en blå ton. Vi har noggrant prövat fram de lysstavar vi säljer och de ger jämförelsevis ett bra vitt ljus.


Populära kategorier